onsdag 9 januari 2008

Veckans klassiker!

Kom på en lysande idé - jag ska skriva/tipsa om en fin klassiker jag lyssnar på just nu. Det är nämligen Sureal - You take my breath away (Tiesto Remix) från 2000. Det har är nog den första riktiga, i mitt tycke, trancelåten jag hörde. Det hela började med att jag gick på en marknad och stannade till vid en halvsjaskig ryss och såg en skiva som det stod "TRANCE 2000" på och så var det nån häftig robotfluga eller liknande på omslaget. Utan att tveka pröjsade jag och åkte fort hem till stereon. Och första låten var, ja det är just den jag nämnde tidigare. Vad fan är det är för musik? tänkte jag först. Trodde det skulle vara DJ Alligator och 666. Men jag lärde mig snabbt att detta var pure trance och jag började gräva djupare efter låtar från Tiesto & co eftersom jag gillade vad jag hörde.

I alla fall, kanske ska prata lite om låten. Det börjar med ett härligt och fridfullt intro och sexiga vocalsamplingar. Sedan träder helt enkelt den mosande basen i kraft och låten byggs mastodontaktigt upp.
Hela låten är super - som en klassiker ska va´.

Om du lyckats missat låten kolla in youtube-klippet:

7 kommentarer:

CrisUbilla sa...

Rofl, starkt att erkänna att du en gång i tiden har vandrat den vägen ;) Bra idé och riktigt nice låt, har tydligen lyckats missa den!

Myxine sa...

Nice! Har för mig att det var en "robotspindel" på den skivan :) Själv köpte jag Trance 2000 - the 2th ed. när den kom ut och där är det en fluga :D
Haha jag har med lyssnat på 666 :P

Ligaya sa...

Heheh, okej. Jag köpte endel av dom där skivorna.

Alarmaaaaaa
Blow my whistle bitch :O

CrisUbilla sa...

Haha, brukar köra såna låtar innan jag levererar lite trance när jag spelar på HG :Q brukar funka bra =)))

Myxine sa...

Appropå 666, vad skulle ni klassa deras musik som?

Ligaya sa...

Jahm, hur ska man klassa deras musik? Typ Hard House? Eller helt enkelt komersiell dance...

CrisUbilla sa...

Inte hard house ffs! Det är väl dance kanske, är inte heller så bra på sånt ;D Brukar ha problem att klassa satisfaction o såna långsammare låtar.