måndag 3 mars 2008

Trance Energy 2008 - Ur Cris perspektiv

Då var det min tur att skriva lite om festen. Har tagit ett tag att få tummen ur röven o skriva ner något, men har haft galet mycket att göra och det har tagit ett tag att smälta allt, men nu är det dags ;)

Vi startade vår resa på fredagen från linköping och redan där stötte vi på problem, flygbussen till skavsta vägrade att komma! Efter några telefonsamtal senare och sisådär en halvtimme fick vi reda på att bussen var påväg och vi kunde lugna ner oss lite. När bussen väl kom fick vi reda på att den ordinarie chauffören inte kom och dom var tvungna att hitta en ersättare. Aja, på bussen var vi iaf och till flyget skulle vi hinna, så det var bara att sätta sig och fördriva tid. Efter massa musik och diverse skitsnack var vi framme på flygplatsen.

På flygplatsen träffade man många bekanta ansikten och efter lite köande hamnar vi på flygplanet där vi sätter oss och får lugna ner en lite småorolig Ligaya som inte riktigt har överkommit sin flygrädsla än, men det ska vi nog kunna rå oss på ;) Efter lite allsång till bl.a Rise Up och andra trevliga house-låtar landade vi i Eindhoven och även där fick vi problem med flygbussen då den hade fastnat i trafiken och inte skulle komma. Vi fick snällt sitta och vänta på nästa buss som skulle gå en timme senare, inga problem för vårt partyglada gäng, eller? ;)

På bussen till amsterdam slocknade partylågan lite, förutom för mig och Ligaya som satt o snackade massa skit och försökte planera lite hur vi skulle göra på TE. Väl framme i amsterdam beger vi oss raka vägen mot vandrarhemmet och sen direkt ut på jakt efter mat och alkohol! Kvällen fortlöper trevligt och vi får i oss mat, öl och andra onyttigheter ;)

På lördagen blev det massa vinylshoppande och även lite kläder inhandlades i denna underbara stad, en hel helg här skulle INTE vara nyttigt för plånboken, speciellt inte om man tänker på hur mkt som försvann på dom få timmarna vi hann spendera på shopping.

Nåväl, efter shopping kommer fest, som man brukar säga ;) Vi vandrade runt ett bra tag innan vi kom fram till förfesten, runt runt runt gick vi innan vi hittade rätt :P Flera öl och hälsningar senare var det dags för den stora festen! Vi försökte bege oss relativt tidigt då vi inte ville missa alltför mkt av Kyau & Albert, men vi hann bara höra de fyra sista låtarna, men OJ vad bra det var, partystämningen gick upp till topp direkt! Kan man göra något annat än att njuta när man kliver in på main stage och hör tonerna av Kyau & Albert - Seven Skies farandes mot en i full fart så att håret på armarna reste sig! Deras avslutning var inte alls att leka med då sista låten var U2 - Beautiful Day (Mat Zo Remix) och succen var ett faktum!

Nästa man till båset var Ferry Corsten, så vi tryckte oss så långt fram vi kunde för att se denna utomordentliga dj som alltid levererar! OJ vad han levererade, fullt ös redan från första låten som var Ferry Corsten & Howard Jones - Into The Dark (Ferry Corsten Intro Dub Fix). När han sedan spelade System F - Out Of The Blue (Full On Ferry Violin Edit) var tårarna inte långt borta, mäktigare låt får man leta efter och bara ett liveframträdande till breakets underbara violstråkar hade kunnat slå den känslan som infann sig under låten. När han sen avslutade med Gouryella - Gouryella var det bara att buga och tacka för festens överlägset bästa set, har inte njutit så mycket till musik på galet länge, rysningar längs ryggraden och gåshud gång på gång, oslagbart!

När alla hade skrikit sig hesa efter ett sagolikt set var det dags för Marco V att ge sig på spelarna. Denna man har jag längtat efter att få se spela sen jag såg honom sommaren 05, så jag hade väldigt höga förväntningar. Längesen jag hörde bra tech-trance, så jag hoppades på ett riktigt drivigt set. Redan efter första låten förstog jag att jag inte skulle bli besviken då han började riktigt tungt och fortsatte att mala på! Här fick vi höra Funkagenda - What The Fuck för första gången under kvällen, en låt som kom att spelas många gånger och blev lite av kvällens låt för oss. Efter en liten dipp ungefär halvvägs in i setet blev det helt galet grymt igen mot slutet. När han spelade en mashup med Rise Up med så var lyckan fulländad, vad kunde bli bättre än vår flyglåt på TE i galet skönt tempo? Allsång ännu en gång, men denna gång med några tusen fler inblandade ;)

Eftersom Tiesto var näste man till spelarna började dansgolvet fyllas till bristningsgränsen när ungefär en kvart återstog av Marco V, så när han hade slutat spela blev det lite för mkt för oss som gav oss iväg nästan direkt när Tiesto började. Vi tog en liten paus med massa vatten och lite sittande för att klara av resten av natten. Det blev lite blandad musik medan vi väntade på Sander Van Doorn, vi hann med både Marcel Woods och Ernesto & Bastian innan nästa idol skulle visa vad han gick för!

Sander har jag sett två ggr på ganska kort tid och han har varit riktigt grym båda gångerna, så jag hoppades på att han skulle kunna dra till med ett minst lika bra set. När han börjar med sin egen låt Base så känner man direkt hur det sprattlar i benen och att stå still är helt omöjligt, röj direkt från start, me like! När sedan nån remix på Apologize spelas kan man inget annat än att dra lite extra på smilbanden och bara njuta. Han fortsätter att mala på som fan och drar sedan av What The Fuck och hela dansgolvet fullkomligt exploderar av lycka! Han spelar många av sina bästa låtar och jag bara fortsätter att röja tills han slutar spela, ett helt underbart set från början till slut!

Efter SvD gick vi mest runt och lyssnade lite smått på alla dansgolv och vi kände att vi var väldigt trötta och inte orkade engagera oss speciellt mkt. Det blev lite ultraform och lite JooP innan det var dags att bege sig ut från denna magnifika plats och tillbaka till verkligheten i Sverige, som vi lyckades landa i ungefär 10h senare!

3 kommentarer:

kakawaka sa...

sluta överdriv då! :P

CrisUbilla sa...

never ;) bilder kommer upp när pontus lyckas skicka över dom ;)

Ligaya sa...

Jaha, är det mina bilder du väntar på? :P