måndag 8 september 2008

Q-Base 2008

Förra helgen var det dax för årets upplaga av Q-Base, som utspelar sig på en gammal militärflygbas nära gränsen mellan Nederländerna och Tyskland. Eftersom det hade varit kryssning dagarna innan så var det många trötta blickar på flygplatsen, men de började försvinna ju närmre Tyskland vi kom.

Väl på flygplatsen åt vi och fixa iordning oss innan det blev dax att ta sig till festivalområdet. Tyvärr verkade det som att alla taxibilar i hela området var upptagna så vi började att gå, men som tur var kom det en taxi på vägen som vi kunde åka med (tack Lama-crew) och snart var vi inne på området.

Till att börja med gick mest runt och tittade hur området såg ut, lyssnade lite på svenskarna som inledde på Area 06 (Jonas Stenberg och Marcus Schossow). Det hade inte kommit så mycket folk än, men de flesta verkar vara och lyssna på Brennan Heart.


Den mesta tiden spenderades i Area 04 och Area 08. Innan midnatt var det early rave och oldschool på Area 04 och arrangerades av "CYNDIUM PRESENTS PANDEMONIUM VS PARADOX", och på Area 08 spelades det hardcore och industrial genom THE THIRD MOVEMENT.

En stund före midnatt gick vi till Open Air Strip där Frontliner lämnade över till The Beholder tillsammans med fyrverkeri.
Efter midnatt var det ENZYME RECORDS tur att ta över bunkern i Area 04 och där spelades väldigt många bra set. Lasern var helt galen på denna arena :P


Bäst på hela festivalen enligt min mening var Endymion, T-Junction samt Mad Dog & Tommyknocker. Förutom bra musik var även vädret på topp (bra jobbat Granis, som var väderansvarig) och stämningen. Det var aningen hög musik på sina ställen även med öronproppar, men det verkar ju vara bättre ju högre volym det är i Nederländerna och Tyskland :P


På tillbakavägen till flygplatsen verkade det lika hopplöst att få taxi så vi började gå och lyckades stoppa en bil som mötte oss så där hade vi tur med! På flygplatsen sov vi några timmar på några några bänkar innan det bar hem till Sverige igen. På Skavsta flygplats möttes vi av många poliser med hundar som antagligen hade fått nys om festivalen, men de hade inte mycket att göra ;)

En mycket lyckad helg, och några filmer kommer att dyka upp här så småning om :)

Inga kommentarer: